cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Lamsvlees met couscous

Dit recept is simpel te bereiden, maar ontzettend vol van smaak!

Bereiding

  • Bereiding 30 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr lams nekfilet
  • 400 gr kikkererwten
  • 200 gr couscous
  • 150 ml biologische yoghurt
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 Spaanse peper
  • 1 citroen
  • 1 klont boter
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Gemalen komijn
  • Handje pijnboompitten
  • Olijfolie

Bereiding

Zet een pan op hoog vuur en doe er een scheut olie in.

Voeg vervolgens de ui, peper, abrikozen en boter toe en laat dit geheel bakken.

Doe hier de komijn, zout, peper en pijnboompitten bij en roer alles door elkaar.

Voeg daarna de tomaten, het grootste deel van de peterselie en de kikkererwten met het vocht bij het mengel en giet er 50 milliliter water bij. Laat de saus ongeveer 5 minuten op het vuur staan.

Doe de couscous in een kom en voeg er genoeg kokend water aan toe om de couscous onder te zetten.

Voeg hier wat zout, peper, een kneepje citroensap en een scheutje olijfolie bij. Dek de kom af met folie en zet hem 5 tot 8 minuten weg.

Pak de saus er weer bij en prak met een lepel de ingrediënten fijn.

Zet een tweede pan op het vuur en laat hem goed heet worden. Bestrooi een snijplank met een beetje komijn en een flinke snuf zout en peper.

Haal het lamsvlees erdoor en maak er daarna met je hand een soort medaillons van.

Bak het lamsvlees ongeveer 2 minuten in de pan met een scheut olijfolie.

Serveer alles mooi op een bord en voeg er nog een klodder yoghurt aan toe.

Eet smakelijk!

Schapenvlees

Op voorraad
240,00600,00

Lamsvlees

Op voorraad
245,00465,00

Roomboter – 250 gram

Op voorraad
Oorspronkelijke prijs was: €6,45.Huidige prijs is: €5,95.