cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Ossenstaartstoof

Een heerlijk gerecht om de koude winterdagen mee door te komen. Vol van smaak! Maak het nu zelf en bekijk ons recept.

Bereiding

  • Voorbereiding 30 minuten
  • Bereiding in de slowcooker 8 uur

Ingrediënten

  • 1,5 kg ossenstraat
  • 2 schenkels
  • 2 koppen runderbouillon
  • 2 eetlepels ghee
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 3 tenen knoflook
  • Scheutje sherry
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 5 zwarte peperkorrels
  • 1 glas rode wijn
  • Takje tijm
  • Takje rozemarijn
  • 1 flinke eetlepel arrowroot/biologische maizena
  • Versgemalen peper
  • Keltisch zout

Bereiding

Bak de ossenstaart en de schenkels aan in ghee/ossenwit en voeg een klein beetje zout en peper toe. Bak dan de gesneden groenten en de knoflook in dezelfde pan. Voeg hierop de laurier, kruiden en specerijen toe en laat even mee fruiten.

Doe alles nu in de slowcooker en voeg de wijn, sherry en bouillon toe. Laat minimaal 8 uur in de slowcooker garen. Verwijder de laurierbladen en zo mogelijk de kruidnagel.

Voeg dan het arrowroot toe om het geheel een beetje te binden en breng alles op smaak met zout en peper.

Je kunt ervoor kiezen om het bot uit het vlees te halen, maar het kan ook oergezellig zijn om het vlees van de brokken staart af te sabbelen, druipend van het vet en lekker smeuïg!

Serveren met geroosterde groenten uit de oven, of een salade.

Dit gerecht wordt nog lekkerder als je het een dag eerder maakt, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Eet smakelijk!

 

Ossenstaart Grasgevoerd – 1 kg

Niet op voorraad
20,95

Botten Bouillon Grasgevoerd – 500 Ml

Op voorraad
9,95

Botten Grasgevoerd – 3 Kg

Op voorraad
14,50