cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €99

Piggy Shots

Een heerlijk recept voor Piggy Shots, de ideale snack tijdens een feestje.

Bekijk het recept!

 

BBQ Nerds heeft weer een leuk recept voor ons gemaakt met dit keer varken als hoofd ingrediënt.

We kennen allemaal wel de MOINKballs of ATB(jalapeno poppers) snacks, maar zo zijn er nog veel meer varianten zoals deze Piggy Shots. Een heerlijke snack voor tijdens een low and slow sessie of een feestje om eens wat anders te serveren.

Bereiding

  • Voorbereiding 20 minuten.
  • Marineren n.v.t.
  • Bereiding op de bbq 15 minuten.
  • Barbecue temperatuur 200 graden indirect
  • Benodigdheden Bamboe prikkers klein & Chuncks kers

Ingrediënten

  • 1 pak gerookte spek of bacon (+/- 12 stuks)
  • 100 gram Roomkaas
  • 1 normale jalapeño
  • 1 Worst (wij gebruiken braadworst)
  • Kaas geraspt
  • 20 gram 2 eetlepels chilli saus
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

Steek de barbecue aan met 2 zones en zorg voor een keteltemperatuur van 200 graden.

Om deze Piggy shots te maken starten we met het snijden van de jalapeño en snijden deze in kleine vierkantjes. Doe deze in een kom en voeg hieraan de roomkaas chilli saus en geraspte kaas en meng dit goed door elkaar.

Snij de worst in plakken zodat je deze als bodem kan gebruiken en doe een dubbelgevouwen spek om de worst heen en zet de spek vast met een prikker. Vul de vlees shotjes met de roomkaas mengsel en doe ze op een bord.

 

Bereiding op de barbecue

Wanneer de barbecue de temperatuur heeft bereikt van 200 graden mogen de piggy shots op de indirecte zone geplaatst worden en indien je wilt roken leg dan 5 minuten ervoor de chunks op de kolen. De shots mogen na 10 minuten nog even op de directe zone geplaatst worden voor maximaal 5 minuten om alleen de spek krokant te krijgen. Zien ze er na 2 minuten al goed uit? Haal ze dan van de barbecue om verbranding te voorkomen.