cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €99

Pittige Curry Madras met grasgevoerd rundvlees

Curry Madras is een heerlijk kruidig en pittig gerecht waarbij de smaak van het grasgevoerde rundvlees extra tot zijn recht komt. Een wereldgerecht met een lokaal tintje.

Bereiding

  • Voorbereiding 45 minuten
  • Slowcooker 6 uur

Ingrediënten

  • 1 kilo grasgevoerde runderlappen
  • 4 grote uien
  • 6 tenen knoflook
  • 2 jalapeños
  • 2 lemongrass
  • 2 laurierblaadjes
  • Stuk vers gember van 4 cm
  • 500 ml kokosroom
  • Blikje tomatenpuree
  • Gras roomboter
  • Koriander
  • Laos
  • Komijn
  • Zoutknoflook mix van Tuana
  • Curry Madras van Euroma

Voorbereiding

Zorg ervoor dat je de slowcooker klaar hebt staan.

Bereiding

Als eerste snijd je het rundvlees in dobbelsteentjes en de uien in grove stukken. Vervolgens kneus je de knoflook en snijd je deze grof.

Verwijder hierna de zaadlijsten uit de jalapeños en snijdt deze in reepjes. Haal het buitenste blad van het lemonsgrass weg en kneus deze. Schil de gember en snijd deze in plakjes.

Verhit daarna de roomboter in de binnenpan van de slowcooker en braadt het vlees kort en heet aan met de zoutknoflook mix. Haal vervolgens het rundvlees uit de pan.

Bak zowel de uien, het knoflook als de jalapeños. Voeg hier uiteindelijk het rundvlees weer aan toe en kruidt dit nogmaals met de zoutknoflook mix. Voor een optimale smaak meng je de gember, laurier en lemongrass hierbij.

Roer het geheel om, draai het gas uit en plaats de binnenpan terug in de slowcooker.

Voeg vervolgens de kokosroom en de tomatenpuree hieraan toe en roer dit geheel nogmaals.

De meeste voorbereiding is inmiddels gedaan. Het is nu nog een kwestie van de slowcooker voor 6 uur aanzetten op de laagste stand. Proef na ongeveer vier uur of er nog kruiden bij moeten en of het vlees gaar is.

 

Serveer het gerecht met rijst of naanbrood en geniet van deze wereldse maaltijd!

 

Dit recept is van Carla van der Ploeg

Instagram: carla_kha_khb_recepten

Stoof

Braadlap Grasgevoerd – 350 Gram

Op voorraad
6,95
Bekijk product
Steak

Lendelap Grasgevoerd – 350 gram

Op voorraad
6,95
Bekijk product
Steak

Riblap Grasgevoerd – 500 gram

Op voorraad
10,95
Bekijk product

Boter (Van Grasgevoerde Koeien)

Niet op voorraad
9,95
Bekijk product