cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €125

Pittige witlof, gehakt, kerrie en kaas uit de oven

(H)eerlijk uit de oven om extra van te genieten!

Bereiding

  • Voorbereiding 20 minuten
  • Oven 20 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram grasgevoerd rundergehakt
  • 6 flinke stronken witlof
  • Ui
  • 2 gele zoete puntpaprika’s
  • Garlic roomkaas
  • Kerriepoeder
  • Knoflook zoutmix van Tuana
  • AH ovengratin
  • Gras roomboter
  • Jalapenos (optioneel)

Voorbereiding

Zorg ervoor dat je de oven alvast voorverwarmd op 200 graden.

Bereiding

Rul het grasgevoerde rundergehakt met knoflook zoutmix in eigen vet en haal het daarna uit de pan.

Snijdt de ui, puntpaprika’s en jalapenos en bak deze vervolgens in het gras roomboter.

Verwijder het buitenste blad en de kern van de witlof en snijd het deze vervolgens in grove ringen. Voeg dit vervolgens toe aan het ui-mengsel.

Kruid dit geheel daarna met kerriepoeder.

Voeg daarna het gehakt hier weer aan toe en schep er twee flinke eetlepels garlic roomkaas doorheen.

Vul de ovenschotel met de witlof en garneer dit met de ovengratie.

Bak het geheel af op 220 graden tot de kaas mooi bruin en knapperig is.

Serveer dit gerecht met een heerlijk grasgevoerde rookworst en genieten maar!

 

 

Dit recept is van Carla van der Ploeg

Instagram: carla_kha_khb_recepten