cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €99

Steak tartare

Steak tartare op de manier van BBQ Nerds, een lekker koud vleesgerecht!

Snel te bereiden!

 

Ook bij BBQ Nerds gaat niet alles van de barbecue, zo hebben ze hier een heerlijk recept uit de Franse keuken namelijk de steak tartare.

Officieel heet het een steak à l’Améri-caine en niet verwarren met wat wij op onze brood smeren want dat kennen ze in Frankrijk helemaal niet. Door de jaren heen zijn de mayonaise en ei weggelaten en kennen wij de steak tartare zoals in onderstaan recept.

Bereiding

  • Voorbereiding 15 minuten.

Ingrediënten

  • 200 – 300 gram kogelbiefstuk (2 personen)
  • 3 tl peterselie
  • 3 tl augurk
  • 3 tl sjalot
  • 3 tl kappertjes
  • 3 tl olijfolie
  • 1,5 el tabasco
  • 1,5 el worcestersaus
  • 3 tl mosterd
  • 2 eigeel dooiers
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Bereiding

We starten met de saus maken, doe het eigeel samen met de mosterd, worcestersaus en een scheut olijfolie in een kom en meng dit tot een gladde emulsie.

Snij de peterselie, augurk, kappertjes en de sjalot fijn en meng deze aan de saus toe en zet deze opzij. De biefstuk kan je even in de vriezer doen om op deze manier de biefstuk beter te kunnen snijden maar is niet noodzakelijk. Snij de biefstuk in reepjes en voeg deze ook aan de saus toe, roer het goed door elkaar zodat alle biefstuk bedekt is met saus. Voeg nu nog peper en zout toe aan het biefstuk mengsel en proef of dit goed is en voeg peper en zout toe indien nodig. Gebruik een kookring en plaats deze op een bord, vul de ring met biefstuk en haal daarna de ring weg.

Het is nog een optie om gepocheerd ei op de steak tartaar te doen of een eigeel maar wij hebben hier niet voor gekozen.