cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €125

The Super BBQ Cheeseburger

Een leuk recept om het barbecueseizoen te starten.

De Super BBQ Cheeseburger!

 

BBQ Nerds heeft weer een leuk recept voor ons gemaakt om het barbecueseizoen goed te starten. Je kent het vast wel, van die megatoren cheeseburger waar je absoluut bestek en een stok in het midden bij nodig hebt. Hier laten wij eenzelfde variant zien alleen maken wij het niet zo extreem. Doe geen witte kleding aan tijdens het eten van deze heerlijke burger want smeren gaat geheid gebeuren. Voor onze Super BBQ Cheeseburger maken wij gebruik van de black Angus rundergehakt. Wacht niet te lang voor deze cheeseburger want deze moet je een keer gegeten hebben, hier laten wij laten zien hoe jij onze Super BBQ Cheeseburger variant kan maken.

Bereiding

  • Voorbereiding 20 minuten.
  • Bereiding op de bbq 5 – 10 minuten
  • Barbecue temperatuur 200 – 250 graden direct boven de grill

Ingrediënten

Ingrediënten (per burger)

  • 200 – 250 gram gehakt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 Bolletje naar keuze
  • Saus mengsel (per 2 burgers)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepels mayonaise (geen fritesaus)
  • 1 eetlepel franse mosterd
  • 1/2 gesnipperde gele uit (zeer fijn)
  • 1 augurk gesnipperd
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder (meer voor de kleur)

Toppings

  • Augurk
  • Cheddar kaas
  • Rode ui in ringen
  • Jalapeno
  • Ijsbergsla

 

 

Voorbereiding

Steek de barbecue aan en zorg ervoor dat je een directe zone hebt met een keteltemperatuur van 200- 250 graden.

Snij de ijsbergsla, uien, augurk en jalapeno klein en zorg dat de gele ui en een deel augurk zeer fijn gesneden zijn. Meng de ketchup, mayonaise, mosterd, klein gesnipperde gele uit en augurk door elkaar tot 1 mengsel. Snij de broodjes doormidden en doe de peper en zout door het gehakt. Maak nu van het gehaktmengsel het aantal hamburgers in bolletjes en plet deze met een pers of met de hand. Heb je cheddar kaas nog in de folie, haal deze alvast uit de folie.

Bereiding

Wanneer de temperatuur is bereikt van de barbecue kan je de hamburgers direct op de kolen leggen en laat deze 3-5 minuten grillen. Flip de burgers om en doe direct de cheddar kaas op de bovenkant van de burgers en laat deze kant van de burgers ook 3-5 minuten grillen.

Haal de burgers van de grill en laat deze rusten, leg in de tussentijd de broodjes voor maximaal 1 minuut met de binnenzijde op grill. Haal daarna de broodjes van de gril en begin met de onderkant te beleggen.

  1. Doe hier wat saus mengsel op en wat ijsbergsla en rode ui
  2. Leg hier bovenop de eerste burger en doe hier ook weer wat sausmengsel, ijsbergsla, rode ui en augurk op
  3. Leg hier de tweede burger op en doe hier weer wat sausmengsel, ijsbergsla, rode ui en augurk op.
  4. Doe de bovenkant van het broodje daarop en druk het een klein beetje aan, indien nodig kan je gebruik maken van een stokje om het recht te houden.

Serveer het met wat patat of gepofte aardappel en je hebt een heerlijke maaltijd, ideaal voor een feestje of met vrienden en familie.

Hamburgers Grasgevoerd – 200 gram

Op voorraad
3,50
Gehakt

Rundergehakt Grasgevoerd – 333 g

Op voorraad
5,30