cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €99

Braadstuk van de barbecue

Braadstuk van de barbecue op dezelfde manier te bereiden als een brisket.

Genieten!

 

BBQ Nerds heeft voor ons een braadstuk van de barbecue uitgetest. Hier laten hun zien hoe ze dit hebben gedaan: Na het een keer gegrild te hebben zoals een biefstuk hadden we later het idee om dit juist low and slow uit te gaan voeren en met een perfect resultaat. Wij hebben er voor gekozen om dit ongeveer op dezelfde manier te doen als bij een bereiding van een brisket.

Bereiding

  • Voorbereiding 20 minuten
  • Bereiding op de bbq 4-8 uur
  • Keteltemperatuur 90 – 110 graden Celsius met 2 zones.
  • Benodigheden Kerntemperatuur meter, Injectie spuit (niet verplicht)

Ingrediënten

Braadstuk

Dry rub naar eigen keuze (Wij gebruiken BBQ Nerds dry rub)

1/2 liter bouillon rund, afgekoeld (Genoeg voor een 2,5 kilo braadstuk)

Biertje of 2 (Voor tussendoor? )

Rookhout (wij gebruiken appel)

Voorbereiding

Verwarm de barbecue tot een keteltemperatuur rond de 100 graden. Pak het braadstuk en snij het overtollig vet weg, er mag wel iets vet aan zitten maar de rub moet wel bij het vlees kunnen komen.

Indien je een vlees injector hebt kan je de bouillon afgekoeld in het vlees spuiten. Zorg dat alles goed over het vlees verdeeld is zodat de sappen overal zitten in het vlees. Rub (droog marineren) nu je braadstuk(ken) goed in en leg deze als het klaar is even weg. Maak je geen gebruik van een vlees injector dan kan het zijn dat je nog wat olie of mosterd moet gebruiken om de rub te laten hechten aan het vlees.

Bereiding op de barbecue

Leg het braadstuk op de barbecue op de indirecte zone en laat deze liggen tot dat het 71 graden kerntemperatuur bereikt heeft. Pak nu een paar vellen alufolie en maak hier een soort van bakje van, giet er nog wat runderbouillon hierin en plaats ook het braadstuk hierin. Wikkel nu alles goed dicht en leg deze terug op de barbecue. Laat het braadstuk liggen tot dat het 91 graden kerntemperatuur heeft behaald en haal het van de barbecue. Laat het nu afgedekt rusten, bij kleine stukken is een 15 minuten voldoen maar bij grote stukken mag het echt wel een half uur afgedekt rusten.

Stoof

Braadlap Grasgevoerd – 350 Gram

Op voorraad
6,95
Bekijk product