cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Lentekriebels

Nieuwe kansen

‘s Ochtends wakker worden door de fluitende vogels en weer meer kunnen genieten van de schijnende zon. De lente hangt in de lucht. Het is de tijd van het jaar waarin we met z’n allen heerlijk de buitenlucht in gaan. Voor velen van ons voelt het als een nieuw begin. Een populaire tijd om nieuwe projecten te starten, nieuwe avonturen aan te gaan en nieuwe kansen na te jagen.

Meer in beweging

Doordat mensen meer naar buiten gaan en meer in beweging komen wordt er ook meer gesport. Dit is de start van een actievere levensstijl. En bij een actieve levensstijl hoort goede voeding. Want meer beweging zorgt voor het verbranden van meer energie. Om je spieren te laten herstellen van deze extra bewegingen zijn eiwitten essentieel. Eiwitten zijn essentiële macronutriënten die het menselijk lichaam nodig heeft voor verschillende functies. Ze bestaan uit ketens van aminozuren en spelen vele cruciale rollen in het lichaam. Deze voedingsstof heeft ontzettend veel voordelen:

  • Ze zorgen voor de opbouw en het herstel van spieren, organen, botten en andere weefsels in het lichaam.
  • Veel enzymen in het lichaam zijn eiwitten die biochemische reacties katalyseren en metabolische processen vergemakkelijken.
  • Sommige hormonen in het lichaam, zoals insuline en groeihormoon, zijn eiwitten die verschillende lichaamsfuncties regelen.
  • Antilichamen, die deel uitmaken van het immuunsysteem en het lichaam helpen beschermen tegen infecties, zijn eiwitten.
  • Sommige eiwitten, zoals hemoglobine, vervoeren moleculen en voedingsstoffen door het lichaam.
  • Hoewel koolhydraten en vetten de primaire energiebronnen zijn, kunnen eiwitten ook worden afgebroken en gebruikt voor energie indien nodig.

Eiwitten zijn essentieel

Ze zijn essentieel voor het behoud van een goede gezondheid en de ondersteuning van verschillende lichaamsfuncties. Het is dus belangrijk om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen ervoor te zorgen dat het lichaam deze functies optimaal kan uitvoeren.