cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Malse kip met gestoomde Witlof en bosbessensaus

Laat je verrassen door de smaak van zoete bosbessen, malse kip en knapperige witlof, perfect afgemaakt met wat pecannoten!

Bereiding

  • Bereiding 45 minuten

Ingrediënten

  • 3 scharrel kipdijfilet of 2 scharrel kipfilet
  • 2 grote struiken witlof
  • 100 gr wilde bosbessen (doosje uit de vriezer)
  • 2 el amandelpasta
  • 2 handjes pecannoten
  • peper, zout en paprikapoeder naar smaak
  • milde olijfolie of roomboter om in te bakken

Bereiding

Ontdooi de bosbessen. Houd een paar besjes achter om straks over de saus te leggen. Meng de rest in de keukenmachine met de amandelpasta.

Was de witlof en snij overlangs doormidden. Warm een pan op waar een deksel op kan. Doe de olie of boter erin. Bak de helften eerst zo’n 5 minuten aan de platte kant op redelijk hoog vuur. Draai daarna de stronken om, doe er een klein beetje warm water bij. Zet het vuur laag en doe de deksel erop. Laat zo’n 15 minuten zacht stoven.

Warm een tweede pan op. Doe er roomboter of olie in. Kruid de kip naar smaak. Schroei de kip aan beide kanten dicht. Zet daarna het vuur lager en laat in zo’n 15 minuten gaar worden.

Haal de kip uit de pan. Schraap de aanbaksels los en meng de bosbessen saus erdoor. Laat warm worden en voeg eventueel een beetje water toe.

Snij de kip in plakjes en verdeel de saus erover. Leg daar wat losse besjes bovenop. Leg de witlof ernaast. Verkruimel de pecannoten over de witlof.

Eet smakelijk!

Wil je meer van dit soort recepten lezen? Bekijk de website van Marjolein Eikenboom: www.eetlekkeranders.nl

Kip Dijfilet – 1 kg

Op voorraad
20,50

Roomboter – 250 gram

Op voorraad
5,95