cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Supermarkt VS. Van de boer

Belangrijke voedingsstoffen

Goede voedingsstoffen in vlees zijn belangrijk omdat ze essentiële bouwstenen leveren die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Vlees is een rijke bron van verschillende belangrijke voedingsstoffen, waaronder eiwit, ijzer, zink, vitamine B12 en vitamine B6.

Het eten van vlees wat goede voedingsstoffen bevat is onderdeel van een evenwichtig voedingspatroon en ondersteunt bij de algehele gezondheid van ieder mens.

Vlees in de supermarkt

Het gehalte aan voedingsstoffen van een stuk vlees in een Nederlandse supermarkt kan natuurlijk variëren. Maar de algemene voedingswaarde van het veel gegeten rundvlees in Nederland hebben we hiernaast in een tabel voor je op een rijtje gezet.

De voedingsstoffen in vlees kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals het dieet van het dier, de manier waarop het is grootgebracht en het specifieke stuk vlees. Bovendien kan de manier waarop het vlees wordt gekookt ook van invloed zijn op het gehalte aan voedingsstoffen.

Rechtstreeks van de boer

Grasgevoerd rundvlees in Nederland verwijst over het algemeen naar rundvlees van koeien die hun hele leven op gras en ander ruwvoer hebben mogen grazen, zonder toevoeging van graan of ander voer.

Het belangrijkste is dat ons natuurlijke vlees zonder antibiotica of groeihormonen wordt gefokt. De dieren krijgen een dieet dat vrij is van genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) en andere toevoegingen.