cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €99

Pete’s Cheesesteak Sandwich

De welbekende “Philly Cheesesteak” omgetoverd tot een verbeterde versie.

Een heerlijk gerecht!

 

Peter van BBQ Nerds heeft dit keer de welbekende “Philly Cheesesteak” omgetoverd tot een verbeterde versie, althans dat vind hij zelf. De Pete’s Cheesesteak Sandwich is een broodje met gegrilde steak en groenten en een topping van o.a. kaas. Een heerlijk gerecht als middag eten, maar kan ook prima als avond geserveerd worden. Het recept is gebaseerd op de barbecue, maar dit kan ook prima met een  koekenpan op het fornuis.

Bereiding

  • Voorbereiding 20 minuten
  • Bereiding op de bbq Direct en indirect (2 zones)
  • Barbecue temperatuur 200 graden
  • Benodigdheden Skillet

Ingrediënten

Steak en brood

  • Entrecote
  • Dry rub naar eigen keuze (Wij gebruike onze BBQ Nerds Dusty Chicken)
  • Brood naar keuze, wij hebben een puntbrood gebruikt omdat deze zacht is.
  • Groenten voor in de skillet
  • Uien
  • Rode paprika
  • Jalapeno
  • Tomaat

Topping

  • Bosui
  • Cheddar cheese
  • Jalapeno
  • ketchup (optie)

Voorbereiding

Maak de barbecue klaar met 2 zones en zorg dat er een kerntemperatuur van 200 graden of hoger is. De skillet kan je nu ook al op de barbecue leggen om alvast warm te worden.

Snij de entrecote in dunne plakjes en indien nodig kan je het even in de vriezer leggen om het wat harder te maken zodat je de entrecote beter in dunne plakjes kan snijden. Doe de plakjes in een bak of zak en voeg de dry rub hier aan toe en mix het goed door zodat overal wat zit. Leg de bak met gesneden entrecote even aan de kant en snij nu de groenten voor in de skillet en leg deze appart om later te kunnen gebruiken. Snij de jalapeno en bosui alvast klein en bewaar deze om later bij de sandwich te serveren.

Bereiding

Wanneer de keteltemperatuur 200 graden of hoger is kunnen de groenten alvast in de skillet en bak deze gaar tot het een soort van saus word, wij hebben het eerst gegaard op de indirecte zone en daarna op de directe zone. Wanneer dit bereikt is kan de groente saus eruit en maak de skillet schoon.

Doe wat olie in de skillet, verwarm de skillet even en grill hierin de entrecote voor 1 tot 2 minuten gaar. Snij de broodjes doormidden en grill deze heel even en haal de broodjes er dan af na 30 seconden a een minuut. Haal daarna de skillet van de barbecue en beleg het brood nu met de entrcote, groenten en topping.

Leg de broodjes nog voor 1 tot maximaal 2 minuten terug op de indirecte zone zodat de cheddar kaas goed kan smelten en serveer de sandwich warm.

Steak

Entrecote Grasgevoerd – 250 Gram

Op voorraad
10,95
Bekijk product